6.jpg

2 nap = 300Kg

Sziasztok!Németh Péter vagyok, és egy kis beszámolót írnék az augusztus elejei horgászatunkról.
Két napra és egy éjszakára indultunk a horgászatra! Félve vágtunk neki a túrának, mivel az előtte lévő hetekben sok rosszat hallottunk a tóról, sőt előtte pár héttel mi is "nulláztunk" sajnos!

Előtte nap le is mentünk a tóra, ahol az éppen horgászók sem szolgáltak jó hírekkel.
Persze nem tántorított el bennünk ez sem, és reggel nekivágtunk az útnak...
A horgászat bojázással, és a helyek kitapogátásával-majd etetéssel kezdődött.
A 10es helyről horgásztunk mindketten. Rövid idő alatt jelentkezett is az első "versenyző" egy finom ejtős kapással. Aznap egyébként a legtöbb hal óvatosan kapott!

Újabb kis várakozás következett, amikor ismét egy gyenge ejtős kapásom volt. Akasztás után egyből éreztem  hogy nagyobb példánnyal lesz dolgom. Nagy szerencsémre a 11es hely felé senki nem ült, és a hal abba az irányba indult el! 20-25 perces fárasztás után szákba került az óriás tükrös,amely 27 kg-ot nyomott! Horgásztársammal és jó cimborámmal, Szele Antallal próbáltuk megmérni a halat, de a 25 kg-os mérleg sok-sok EEEE betűt jelzett! :)  A szomszédos osztrákok segítségét kértük, akik örömmel adták oda a mérlegük. (Bár semmit nem értettek magyarul, azért köszönöm nekik innen is:) A hal egyébként reggel fél 8kor,3 szem tigrismogyoróra jött!

A két napban mindvégig a tigrismogyoró és a kemény kukorica volt a bevált módszer! Sajnos a törpeharcsák a legkeményebb bojlit is  lefaragták 20 perc alatt. Talán ősszel majd nem lesznek ennyire aktívak...

A nap további részében sem volt megállás sorra jöttek a 10 feletti pontyok. Aztán a sok etetésnek meglett az eredménye, megjöttek az amúrok. Talán egy darab volt 10 kg alatti, a többi mind felette..Este 10 órakor úgy döntöttünk, hogy lefekszünk, teljesen kifárasztott minket az egész napos horgászat! Reggel a korai kelés után egy kevésbé sikeres nap jött, de azért pár méretes példány aznap is "beköszönt". Úgy voltunk vele hogy az előző nap után azt se bánjuk ha semmit nem fogunk! :) A felrakott képek 12-13as amurokról, Toni 16os pontyáról, és arról a bizonyos 27esről készültek.

A 2 nap termése kettőnknek végülis 300 kg hal lett, köszönjük Farkincás! ;)
 
Szele Antal & Németh Péter

Elérhetőségek

Halőrház Telefon:

06/30463-8876

Email:

farkincasto@gmail.com

 

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Partnereink


Warning: INSERT command denied to user 'farkincastosql'@'localhost' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:359:\"INSERT command denied to user 'farkincastosql'@'localhost' for table 'accesslog'\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values('2 nap = 300Kg', 'node/348', '', '54.226.33.117', 0, '5473a5505d326c3fe9259271cae6f851', 266, 1519487435)\";s:5:\"%file\";s:68:\"/web/farkincasto/farkincasto.hu/modules/statistics/statistics.module\";s:5:\"%line\";i:64;}', 3, '', ' in /web/farkincasto/farkincasto.hu/includes/database.mysqli.inc on line 135