2.jpg

Nem eszik, nincs bent hal???

Sziasztok!Horváth Szabolcs vagyok és a március végi horgászatunkról szeretnek beszámolni! Varga Péter barátom egy héttel a peca előtt hívott, hogy vele tartok e egy 72 órás bojlizásba a tó 10es helyére? Természetesen igent mondtam és elkezdtünk készülni a túrára! Hajnalban érkeztünk a Tóra nagy reményekkel!, lévén h én falubeli vagyok naponta látogattam ki érdeklődve a halak étvágyáról!
Sajnos rossz híreket kaptam!

Nem megy, nem eszik! Mondtak olyat is hogy nincs bent hal csak törpe( aki ismeri a tavat az tudja, ilyet csak olyan horgász mond aki nem egy nagy pecás!) D.Peti (Kertész) horgászbarátunkat tudnám erre idézni "a bot egyik végen mindig hülye van" ;) A gyors kipakolás után visszavittük az autókat a parkolóba és készülődtünk a bójázáshoz. Észrevettünk, hogy a 13as helyről a korábban érkezők elénk tették etetésüket! Ez bizony nem volt jó hír számunkra! Peti bedobta az egyeik botját a "semmibe" és elindultunk a szomszédhoz. Gyorsan lebeszéltük ki merre pecázik, de barátomat már hívta is az első jelentkező! Laza hajnali sprint és merítés után a hal súlya 7,6kg-ot nyomott!

Megtörténtek az előkészületek, az etetés mely bojlit, pelletet és kukoricát tartalmazott. Kevés terített etetés, és utána kevés etetőhajózás minden hal után! Ez volt a terv! A botok behúzása után Peti ismét fogott egyet!(7kg)

Ezután én következtem,(6kg)

De a baloldalt nem tudtam überelni! Délelőtt elég sok dolgunk volt, és 15:10kor jött az első komolyabbnak ígérkező hal Peti balos botjára, ejtős, óvatos kapással saját készítésű bojlira. Ez jó lesz mondta, és a hal csak oldalazott és húzta a zsinórt! Elment a középső bot zsinórja alatt, amit felemeltem a gubanc elkerülése véget, de a bot csak menni akart a víz felé a kezemből. Kapás itt is! A másik hal meg csak félúton járt de a következő is úton volt már. Petinek egy gyönyörű 13,00as tükrös jött én pedig mar a part közelben jártam egy jónak ígérkező tövessel. Merítés után kiderült jól éreztünk, a hal súlya 16,50kg-ot nyomott!

Óriási élmény egyszerre két 10+ost fényképezni úgy, hogy nem várakoztatod a halat és sérülés nélkül engedheted vissza! Az első 150kg-ig így is ment a dolog 70-30% arányban nem az én javamra. Este 19:30kor a mérleg nyelve átbillent a jobb oldalra és nekem volt több dolgom!(nem írom le minden hal eseményeit, mert rengeteg volt) 6-10kg-ig jöttek szépen sorba, de 01:45-kor nagyon elindult! Jobbos botomon ismét kapás keltett rövid 20 perces alvás után melyet egyedül oldottam meg, de kettő pumpálás után a másik botom is "visított" melyre a bal kezemmel reagáltam. Keltettem kollégám, hogy segítsen, mert nem bírok egyszerre két bottal! Egy 5,50es töves és 6,00ás tükrös jött! Visszahúzás és fekvés előtt még szívjuk el egy cigit mondta Peti, de nem sikerült nyugodtan, mert a 3.bent levő botom jött! Ez nem gyerek mondtam és fülig ért a szánk! Nem volt bizony, mert egy gyönyörű 16,60as tükrös hevert a bölcsőben :)

Ezután a fáradság eluralkodott rajtam és nem húztam vissza a botjaimat! Pihenünk kellett, mert az előző este én keveset, Peti pedig dolgozott és nem aludt semmit! Reggel 8 óra körül folytattunk a pecát, és ismét a felőlemi oldal ment jobban. Egy ponty után 8:50kor középső botomon egy 6,5kg-os Amúr jelentkezett nagy meglepetésünkre, hiszen a víz alig érte el a 10fokot.

Ezután a hal után már átléptük a 260kg-os határt :) A kapások kicsit ritkultak, de Peti középső botja (ami adott mar nagy halat) 14:30kor ismét jelzett szöszmötölős kapással! "ebből akármi is lehet" mondta és mar meg is "ütötte" a halat. Az bizony! Ez jó lesz :) 10perc fárasztás után a hal súlya 16,20kg-ot nyomott! Gyönyörű mondanom sem kell :)

Délután ismét nem volt pihenés és este 19:15kor a jobb oldali botomra volt erős húzós kapás, ami egy 12,80as tükrös személyében mutatkozott(sajnos képet nem tudtunk csinálni róla, mert a pizza futi már a kapuban toporzékolt, ami nincs közel) Peti összesített és mondta, hogy Jocky már 344,4kg! Nagyon megörültünk neki, de a szomszédok mar az első mázsa után eléggé vérágas szemekkel néztek! Este ismét korán behúzódtunk a sátorba a pihenés reményében. Kicsit sikerült is kisebb megszakításokkal. 23:15kor Peti futott, én utána és egy szép 10est könyvelhetett el magának!

23:30kor én jöttem, de nem volt nagy az ellenállás. gondoltam lehet megint amur!? Az volt bizony nem is olyan kicsit! A hal súlya 12,10kg

Este és hajnalban megoldottuk egyedül a kapásokat, de reggel kelnem kellett fényképezni.

48 óra leforgása alatt elértük a 440kg-os határt! Érdekes módon, és a reggel csónakban szálló és csörgő-zörgő szomszédoknak köszönhetően csak nekem ment és csak egy botom! Délben finom ebeddel (köszi anyu) érkezett két barátunk látogatóba Nagy János és Zsebe Balázs (szerintem mindenki ismeri őket!) érdeklődve, hogy állunk és lógatnak kicsit mellettünk. Bazsinak sikerült azon a helyen ahol ment a hal egy 11,20ast és egy 9,50est féderrel kifárasztani!Grat! A középső botom, ami nagy csendben volt óvatos ejtős kapással jelzett 14:20kor és meglepően nagy harc vette kezdetet! A hal kimagaslóan jó erőben volt és egy hibátlan 15,10es pikkelyes volt.

Megérkezett testvérem (Horváth Róbert) és barátnője (Forgács Èva)is akiket ismét nem kell bemutatnom szerintem, hiszen nem egy bojlis versenyt nyert(Nagy Jánossal), és sokunkat szolgálta ki Vica a horgászboltba. Robinak is volt sikeres hala, úgyhogy reményeink szerint senki nem bánta meg h meglátogatott minket. Estére a bal oldala is erősödött és Peti egy 8kg-os amurral mutatkozott :) Az esténk a lehűlésnek köszönhetően nyugodt volt főleg nekem, mert Peti csak nyugtatott kapásoknál, hogy megoldja egyedül. Reggeli korai kelest pakolás kezdte meg, de meg búcsúzásul jött egy kisebb Petinek a jobbos botjára 6:45-kor, nekem pedig egy 12kgos töves 8:30kor!Így búcsúztak tőlünk a halak. Itt szeretnénk felhívni a figyelmet minden horgásztársunknak, hogy a pontymatrac és a fertőtlenítő ne hiányozzon senkinek a felszereléséből, hiszen a kíméletes bánásmód teszi lehetővé azt, hogy sokáig megmaradjon a ponty iránti szeretetünk és a catch & release felfogás! Az összesítés végül 611,4 kg-ot mutatott, 81db halat és 7,5kg-os átlagsúlyt 72 óra leforgása alatt!Sajnos 20+ost most nem sikerült fogni, de szerintem így is felejthetetlen élményben volt részünk! Minden hal nagyon szép állapotban volt! Egészségben és erőben nem volt hiány! Reméljük, hogy ez nem annak köszönhető, hogy a tavalyi év nem volt valami sikeres sokak számára, hanem annak, hogy jobban odafigyelnek a halak épségére és a kíméletes bánásmódra! Legkisebb hal 2,5kg-os ponty, a legnagyobb 16:60as óriás! Szerencse vagy tudás? Mindenki döntse el maga.

Köszönjük Farkincás!

Elérhetőségek

Halőrház Telefon:

06/30463-8876

Email:

farkincasto@gmail.com

 

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Partnereink


Warning: INSERT command denied to user 'farkincastosql'@'localhost' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:374:\"INSERT command denied to user 'farkincastosql'@'localhost' for table 'accesslog'\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values('Nem eszik, nincs bent hal???', 'node/370', '', '54.226.33.117', 0, '7b0e0dc008f15c0f29ea50cbb26969ae', 346, 1519487419)\";s:5:\"%file\";s:68:\"/web/farkincasto/farkincasto.hu/modules/statistics/statistics.module\";s:5:\"%line\";i:64;}', 3,  in /web/farkincasto/farkincasto.hu/includes/database.mysqli.inc on line 135