3.jpg

V. Farkincás tavi nagyhalfogó bojlis kupa

Idén 5. alkalommal kerül megrendezésre május 5-8 között a nagyhalfogó bojlis kupa. Alábbiakban a versenyszabályzat és pontozás mellett a nevezett csapatok névsorát is olvashatjátok. Kívánunk minden résztvevő csapatnak fogásokban gazdag jó versenyzést!

Versenyszabályzat:

A versenyzőknek két óra áll rendelkezésre a standjaik elfoglalására, felszereléseik összeállítására, bójáik elhelyezésére! Csapatonként két bója elhelyezése engedélyezett.

A csapatok kizárólag számukra kijelölt horgászhelyen belül horgászhatnak. A határokat a parton vonalak, a vízben bóják jelzik. E versenyterületen kívül a horgászat és az etetés egyaránt tilos!

Horgászni kizárólag partról, fárasztani csónakból, lehetőleg szektor elhagyása nélkül is lehet.

Etetni saját csónakból és etetőhajóval naponta 2 alkalommal reggel 8-9 és délután 18-19 óra között lehet. A partról dobócső, etetőrakéta, és csúzli korlátozás nélkül használható. Egy csapat egyszerre 4 bottal, botonként 1 db egyszárú horoggal horgászhat. Behordás nem engedélyezett, a végszereléket csak dobással szabad a kívánt helyre juttatni!

Csalizni bojlival és bármilyen szemes anyaggal megengedett, a csalit felkínálni azonban csak bojlis módszerrel, hajszálelőkén szabad!

A halak elhelyezésére megnedvesített pontymatrac, és pontyzsák használata kötelező. Kötelező a nagyméretű merítő szák és a fertőtlenítő megléte / az első mérlegelés alkalmával ellenőrzésre kerül/. A versenyzőknek elegendő pontyzsákkal kell rendelkezniük, minimum 4 db/csapat.

A kifogott halat mérlegelésig sértetlenül, élve kell tartani /1 pontyzsákba maximum 1 hal tartható/, majd a mérlegelés, bejegyzés, és az esetleges fotózás után a mérlegelő jelenlétében vissza kell engedni.

A versenyző hibájából felróható halpusztulás, a versenyszabályzat szándékos megsértése vagy egyéb etikátlan magatartás / a megengedettnél több bottal való horgászat/ a versenyből való kizárást von maga után. A kizárás a versenybizottság többségi beleegyezése alapján történik.

A versenybizottság 5 főből áll, melyből 2 fő a versenyzők közül sorsolás alkalmával kerül megválasztásra.

A verseny befejezésével a horgászhelyet tisztán, rendezetten szabad elhagyni.

Pontozás:

A mérlegelés mindig 1 dkg-os pontossággal történik. 1 dkg 1 pontnak felel meg. Mérlegelésnél jelen kell lennie 1 csapattagnak, a mérlegelőnek, és a szomszéd csapat egyik tagjának. A fogás adatai felkerülnek a csapat fogási lapjára, amelyet aláírásával hitelesít a kifogó horgász és a mérlegelő. Mérlegelésre a 3 kg, vagy az azt meghaladó tömegű halak kerülnek. Minden 10 kg feletti halnál +50 , a 15 kg felettieknél +100 pont jár. A pontozást a versenybizottság végzi. A helyezési sorrend a kifogott súllyal és a többletpontokkal összesített pontszám alapján kerül megállapításra. Azonos pontszám esetén az átlagsúly dönt, a magasabb átlagsúlyt elérő csapat javára. Mérlegelés naponta 3 alkalommal. Amikor egy csapat utolsó pontyzsákjába is hal kerül, elhelyezés után köteles soron kívüli mérlegelést kérni a 06/30 4638876-os telefonszámon. A szabályzatban nem szereplő, a helyszínen esetleg felmerülő problémákra, felvetésekre a versenybizottság ad választ.

Nevezők névsora:

1. Savanyó Péter- Kolocz László Energofish Carp Expert Team

2. Szigeti Tibor - Dancsesz Péter Dilibogyók Carp Fanatics

3. W+SZ Team Wesztergom Valér - Szabó József

4. Máramaros Tóth Vilmos - Döbrei József

5. Tancsics Tamás – Tancsics István

6. Horváth Róbert – Nagy János

7. Horváth Szabolcs – Zsebe Balázs

8. Klujber Ciprián –Kovács László - Pesca Team SZ.T.C.

9. Bélavári Márió –Németh Dániel

10. Magip - Habda Gábor

11. Horváth Péter – Horváth Kristóf

12. Sebők Csaba –Phető Sándor

13. Polgár András –Soós Bálint

14. Prátpál Péter és Társa

 

Elérhetőségek

Halőrház Telefon:

06/30463-8876

Email:

farkincasto@gmail.com

 

Belépés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Partnereink


Warning: INSERT command denied to user 'farkincastosql'@'localhost' for table 'watchdog' query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:389:\"INSERT command denied to user 'farkincastosql'@'localhost' for table 'accesslog'\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values('V. Farkincás tavi nagyhalfogó bojlis kupa', 'node/290', '', '54.226.33.117', 0, '3d6d46c23323af1642ec9233a9b172b1', 262, 1519487503)\";s:5:\"%file\";s:68:\"/web/farkincasto/farkincasto.hu/modules/statistics/statistics.module\";s:5:\"%line\";i:64;} in /web/farkincasto/farkincasto.hu/includes/database.mysqli.inc on line 135